OVER ONS


Wim Buyse startte in 1980 als zelfstandig onderaannemer in beeldhouwtechnieken ten dienste van bronsgieterijen en kunstenaars. 

Gedurende die vele jaren heeft hij zich vooral de ‘verloren was’- techniek eigen gemaakt, steeds gesteund door de vele kunstenaars die het op prijs stelden dat hun werk op de juiste manier werd uitgevoerd.

Zo heeft hij, met respect voor de traditie van het brons gieten, zich kunnen vervolmaken in diverse deeltechnieken zoals het maken van mallen, het maken van wasmodellen, het brons gieten, het brons bewerken en last but not least, het patineren.

Dankzij de verschillende artiesten en hun verschillende visies op het eindresultaat heeft hij een unieke verzameling van patines kunnen opbouwen en wordt hij beschouwd als 'maître patineur'.


Ondertussen werd de fakkel doorgegeven aan zijn zoon Bram die op de bestaande fundamenten een jong en dynamisch bedrijf verder uitbouwt.

Begin 2013 werd hun team versterkt met Jonas, die in alle onderdelen van het vak meehelpt en Claus die instaat voor de afwerking van de bronzen beelden.
Intussen vervoegden ook Renaat (mouleren en polyesters), Karel (wasafdeling en polyester-atelier), Joris (ciseleren) , Madelief (wasretouche), Veronique (wasretouche en patine), Lode (ciseleren), Lode (wasafdeling en polyester), Lieve (wasretouche) en Sara (administratie) het atelier.

Als 'compagnons' willen zij voor elke artiest de nodige support aanreiken en dit in hun atelier te Zottegem, waar zij u graag zouden ontvangen om u te overtuigen van hun kwaliteiten en vooral prijs - kwaliteitsaanbieding.